top of page

Yarışma - Özgürlük Merceğinden: Değişen Dünyada Anayasal Haklar

7 Mar 2024

Alman Anayasası'nın 75. yıldönümünü kutlamak amacıyla "Özgürlük Merceğinden: Değişen Dünyada Anayasal Haklar" konulu bir yarışma düzenliyoruz. Bu yarışma fotoğrafçıları, sanatçıları, tasarımcıları ve tüm ilgilileri anayasal hakların önemini görsel yolla keşfetmeye davet ediyor.

Alman Anayasası'nın 75. yıldönümünü kutlamak amacıyla "Özgürlük Merceğinden: Değişen Dünyada Anayasal Haklar" konulu bir yarışma düzenliyoruz. Bu yarışma fotoğrafçıları, sanatçıları, tasarımcıları ve tüm ilgilileri anayasal hakların önemini görsel yolla keşfetmeye davet ediyor. Böylelikle katılımcılar, etkileyici ve düşünmeye teşvik eden imgeler aracılığıyla anayasal hakların özünü, toplum üzerindeki etkisini ve temel özgürlüklerin korunmasındaki önemini kavrayabilecekler.

Anayasal haklar, adalet, eşitlik ve bireysel özgürlükler ilkelerini koruyarak demokratik toplumların temel taşını oluşturur. Adaletsizliğe karşı bizi koruyarak adil ve eşitlikçi bir toplum için zemin oluştururlar. Bu yarışma ve ardından düzenlenecek olan panel, bu hakların günümüz dünyasındaki önemini ve geçerliliğini vurgulamayı amaçlamaktadır.

Seçilen eserler, Ankara'daki Alman Büyükelçiliği'nde düzenlenecek bir panel kapsamında sergilenecektir. Yarışmanın kazananları da panel öncesinde görsellerinin hikayelerini anlatma fırsatı yakalayacaklar. Nasıl Başvurulur:

Başvuru sahiplerinin başvuru formunu doldurmaları ve fotoğraflarını veya yapay zeka ile oluşturulmuş görsellerini .png, .jpg veya .jpeg formatlarında göndermeleri gerekmektedir. Jüri, anayasal hakları yansıtan fotoğraf/görselleri görmeyi beklemektedir. Seçilen eserler Ankara'daki Alman Büyükelçiliği'nde bir panel ile sergilenecektir.


Başvuru Formu için tıklayınız.

Hedef Kitle: Foto muhabirleri, fotoğrafçılar, sanatçılar, yapay zekâ tutkunları, insan hakları savunucuları ve kamuoyu. Ödül: Jüri tarafından ikinci tur için 13 fotoğraf seçilecek ve üç eser aşağıdaki şekilde ödüllendirilecektir:

Birincilik: 10.000 TL

İkincilik: 7.500 TL

Üçüncülük: 5.000 TL

Diğer on eserin her birine telif hakları için 1.500 TL ödenecektir. Yarışma kazananlarının Ankara’ya seyahat masrafları kendilerine aittir. Yarışma Kuralları:

  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.

  • Her başvuru sahibi yarışmaya iki fotoğraf/görsel ile katılabilir. Her eser için ayrı başvuru yapılması gerekmektedir.

  • Renk, netlik, toz giderme, kontrast ayarları gibi bazı işlemler ve kabul edilebilir müdahalelere izin verilmektedir.

  • Cep telefonu ile çekilen fotoğraflar yarışmaya katılabilir.

  • Eğer başvuru sahibi yapay zekâ tarafından oluşturulmuş bir görsel sunuyorsa, ayrıca eserde kullanılan istemi (prompt) de iletmelidir. AI tarafından oluşturulan görsel en az 1000 x 1000 boyutlarında olmalıdır.

  • Hiçbir fotoğraf/görsel 20 MB'ı aşmamalı veya 1 MB'tan az olmamalıdır. Fotoğraflar 2/3 oranında olmalı ve 3000 x 4500 piksel çözünürlüğe sahip olmalıdır.

  • Yüklenecek fotoğraflar çerçevesiz olmalıdır. Fotoğrafın üzerinde katılımcının kimliği ile ilgili isim, imza, logo, tarih vb. bulunmamalıdır. Yarışmaya gönderilen fotoğrafların 2022 yılından sonra çekilmiş olması gerekmektedir.

  • Başvuru 7 Nisan 2024 tarihine kadar İnsan Hakları Akademisi web sitesi (insanhaklariakademisi.org) üzerinden yapılmalıdır.

  • Fotoğraflar/görseller özgün olmalı ve daha önce sergilenmemiş olmalıdır.

  • Lütfen saldırgan, ayrımcı veya nefret söylemini teşvik eden içeriklerden kaçının. Şiddet, çıplaklık veya kaba dil içeren fotoğraflar/görseller kabul edilmeyecektir. Bu kuralları ihlal eden herhangi bir başvuruyu diskalifiye etme hakkımız saklıdır.

  • Fotoğrafın/görselin mülkiyetinin size ait olduğunu ve herhangi bir amaç için kullanmakta serbest olduğunuzu belirtiriz. Yine de gönderinizi yarışmayla ilgili tanıtım amaçları için kullanabiliriz. Fotoğrafınızı/görselinizi göndererek, yarışmayı tanıtmak amacıyla görüntüyü kullanmak, kopyalamak, dağıtmak ve sergilemek için bize münhasır olmayan, telifsiz bir lisans vermeyi kabul etmiş olursunuz.

bottom of page